Turron – Spaanse nougat van Pedro Ibañez

Señor Pedro Ibañez Aguado is opgegroeid met het ambacht van turronero. Al vanaf 1856 maakt zijn familie ‘dulces’ (zoetigheden) in het stadje Ugijar in de Andalusische streek Alpujarra. Señor Ibañez staat persoonlijk garant voor compromisloze kwaliteit. Hij en zijn gezin roeren namelijk zelf in de ketel en hij hakt de grote blokken nougat in stukken bij de verkoop. Hij is ook een meester in het konfijten van onder andere pompoen, peer en zoete aardappel. Een traktatie waarvan hij altijd te weinig heeft om in Nederland te kunnen leveren.

Pedro is beroemd in de hele streek, waar hij zijn producten op markten en dorpsfeesten verkoopt. Zoals het al heel lang de traditie is.


Zelf hakt hij de brokken turrón van een enorm brok van 40-60kg in een grote kist. Speciaal voor Saborpuro maakt hij kleinere blokken van ‘slechts’ 10 kg. Kleiner zou het karakter en de smaak van het product aantasten

Deze Spaanse turrón (nougat) is niet alleen de lekkerste die er is, het geeft ook veel beleving om deze in de kist in stukjes te hakken.