Jamones Muñoz

Jamones Muñoz ligt onder in het bergdorpje Yegen op 1000 meter boven zeeniveau. Meer dan vijftig jaar geleden legde José Muñoz, vader van de huidige eigenaar, daar het fundament onder de huidige hamdrogerij.

Deze kleine hamdrogerij werkt nog steeds precies als toen: ambachtelijk en handmatig. De voornaamste droogtechniek bestaat uit het vernuftig openen en sluiten van de ramen van de droogruimtes zodat de kruidige berglucht ongehinderd het werk kan doen.

Jamones Muñoz werkt met zuiver zeezout en extra virgine olijfolie – alle andere toevoegingen of hulpmiddelen zijn hier uit den boze. Om zo eenvoudig te kunnen werken, moet je je vak heel goed beheersen. Deze hamdrogerij staat dan ook bekend vanwege de ambachtelijke smaak en kwaliteit van haar hammen.

Behalve ham maakt Jamones Muñoz zelf ook op kleine schaal bijzondere Spaanse vleeswaren zoals sobrasada en lomo. Ook voeren zij de overheerlijke worsten (Salchichon en Chorizo) van Iberico Bellota: kwaliteit uit Guijuelos.

Hamdrogerij Muñoz levert exclusief via Saborpuro aan toprestaurants en delicatessenwinkels in Nederland en Vlaanderen.